• Huntington betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktornő/Úr! Édesapémnál 2 éve diagnosztizálták a Huntngton betegséget.Sajnos már nem dolgzik,nagyon lefogyott,állandóan alszik,lassan és keveset eszik.állandó a száj és test kiszáradása.Mozog,grimaszol,alig érthető amit mond.66 éves.Mindezt 14 éve megelőzte egy agyembólia.jelenleg szedi a gyógyszereket ill.B komplex vitamint,C vitamint kap.+Béres cseppet.Mindent és mindenkit elutasít.Pusztán a családjával hajlandó "érintkezni".Mit tehetnénk érte?Fizikoterápia jót tenne neki???A háziorvos sehova nem küldi modván:Értelmetlen.....2.kérdésem:Én 38 éves vagyok,hugom 32.Hova lehet menni genetikai vizsgálatra?Milyen költségei vannak????Kérem segítsen! További szép nyarat kívánok: Köszönettel:Sz.Judit

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a huntington témában

        Kedves Kérdező! A leírt tünetek megfelelnek a Huntington coreara jellemző személyiségváltozásnak illetve leépülési folyamatnak. Mindenképpen neurológiai vizsgálat javasolt, mert gyógyszeresen ezek a panaszok még javíthatóak, illetve a táplálási, folyadékbeviteli zavar PEG (percutan gastrostoma) beültetésével megoldható lenne. A genetikai vizsgálatra van lehetőség, Budapesten a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika Molekuláris Neurológiai Központjában. [email protected] vagy [email protected] Az alábbi két e-mail címen érdeklődhet a vizsgálat menetéről, költségeiről, bár ha jól tudom beutalóval a vizsgálat ingyenes.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 12., 09:31; Megválaszolva: 2011. július 17., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: