• Arnold Chiari szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy hogyan kezelhető az AC szindróma tünetei? Január óta folyamatos fejfájás kínoz, ehhez társul végtag zsibbadás, ideghúzódás (többnyire jobb alkarban, kézfejben), szédülés, fokozott rosszul lét mozgás esetén, étvágytalanság. Az MRI vizsgálat megállapította, hogy 3-4 mm-es az eltérés, valamint felmerül az AVM lehetősége is, de az nagyon kétséges, hogy tényleg van-e. Az orvosom a fejfájásra fájdalomcsillapítót javasolt. Sok félét kipróbáltam, de ezek nem hatottak, többek között a cataflam sem, pedig ez nekem szokott használni. Az orvosom azt mondta, hogy I. típusú az AC szindrómám, viszont interneten utána olvasva a dolgoknak, azt olvastam, hogy az első fázis tünet mentes-ott konkrétan csak, arról tudnak, hogy van-, a második fázisban jelentkeznek a tünetek. Az orvosom tévedett vagy helytelen információt közöltek interneten?! További kérdéseim: hogyan lehetne ezt szinten tartani? (Nem rohamosan, de érzem, hogy apránként romlik az állapotom.) Mozgásra mit javasolna? Nagyon mozgás igényes lány vagyok, szeretek figyelni a testemre és az egészségemre. A napokban észre vettem, hogy kezdenek összeesni az izmaim, hiszen január óta csak sétálok, nagyon ritkán biciklizek. Az orvosom javasolta a szobabiciklit, de az sem vált. Tekerés közben újra jelentkezett a szokásos "lüktető" érzés a fejemben, vagy mintha a szívem felköltözött volna az agyam helyére. Szeretnék újra, intenzíven mozogni. Nem csak egészségügyi okokból volt hasznos, hanem feszültség levezetésnek is tökéletes volt. Valamint hobbi szinten korcsolyáztam (télen,nyáron) és nagyon hiányzik. Remélem tud nekem segíteni, valamilyen tanácsot tud nyújtani. Várom válaszát! Előre is köszönöm szívességét! Tisztelettel: Zsuzsi (18)

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a arnold-chiari témában

        Kedves Zsuzsi! A leírása alapján a panaszai okát én nem tudom megmondani, ahhoz szükséges lenne a vizsgálata illetve a részletes kikérdezése, de biztosan nem a kimutatott ACI felelős érte. További vizsgálatok lennének szükségesek. Keressen fel egy fejfájás szakrendelést.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. július 06., 14:09; Megválaszolva: 2011. július 11., 17:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: