• Epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A párom 26 éves férfi, epilepsziás rohamai voltak, azt hiszem, eddig 3-4 alkalommal. Az első rohama több évvel ezelőtt volt, a rohamok között eltelik fél év, egy év adott esetben. Timonilt kell szednie napi háromszor, annak ellenére, hogy EEG-vizsgálat során nem találtak semmilyen agyi elváltozást, semmilyen jele nincs a betegségnek. Furcsa dolgokat vettem észre rajta, és aggódom. Esténként, miután beveszi a gyógyszert, mindig fáj a torka. Köhögése már két hete tart, és sokszor szinte fulladásig szenved tőle. Nem értjük az okát, orvost pedig nem akar látni. Ma munka közben rosszul lett, azt mondta, nagy nyomást érzett a fejében, elkezdett szédülni és hányingere lett. Ez az állapot 1,5 órán keresztül tartott, és nem akart szűnni a rosszulléte. Pszichiátriai tünetekre is felfigyeltem, bár csak egy hónapja: nagyon hamar felidegesedik, mondhatnám, hogy agresszívan viselkedik. Hagyni szoktam, hadd nyugodjon le, és amikor ez megtörtént, azzal nyugtat, hogy ne vegyem őt mindig komolyan, ha ilyen eset adódik. Olvastam, hogy a Timonil gyógyszernek is lehetnek hasonló mellékhatásai, amelyeket fent említettem, de igazán nem tudom, mit gondoljak. Az orvos utasítása szerint háromszor kell szednie, de ő csak esténként vesz be egy tablettát, mert nem akar gyógyszerfüggő lenni. Tudom, hogy a gyógyszerkezelés fontos, és fenntartja a rohammentességet, de mivel betegsége teljes részleteibe nem avatott bele, kétségeim vannak. Ön mit gondol? Lehetséges, hogy a gyógyszernek vannak ilyen mellékhatásai? A párom depresszióra nagyon hajlamos. Ez az epilepszia következménye vagy oka lehet? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Lehet a gyógyszernek ilyen mellékhatása, de nem szoktuk tapasztalni, inkább a nyugtató hatása az ami jellemzőbb. Mindenképpen beszélniük kellene a kezelő orvosukkal, egy alapos kivizsgálásra lenne szükség. Beszélje rá.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 30., 17:19; Megválaszolva: 2011. július 04., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: