• Hány éves korig normális, ha nem beszél a gyerek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Van egy ket eves fiu kisunokam, es nem hajlando megszolalni. Hangja van, de szavakat nem mond, meg a legegyszerubbeket sem. Mi a teendo, kihez forduljunk, aki segitene?

        Dr. Veress Dóra válasza a beszédfejlődés elmaradása témában

        Kedves Nagymama! A kicsinek 3 éves korig kell megtanulni beszélni, de ha egyáltalán nem mond szavakat, akkor már most 2 éves korában is érdemes elvinni gyermekneurológushoz, hogy megállapítsa, nem áll-e valamilyen komoly ok a beszédfejlődés elmaradása mögött. Emellett el lehet még vinni a kicsit gyermekpszichológushoz is, hogy az értelmi képességek esetleges elmaradását, vagy egyéb pszichés problémát kivizsgáljon. Ezek a vizsgálatok általában beszélgetésről, rajzolásról, az orvossal való közös játékról szólnak, nem jelentenek megterhelést vagy fájdalmat a kicsinek.


        Kérdés: 2011. június 29., 18:30; Megválaszolva: 2011. június 30., 13:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: