• Katéter megszüntetés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Segitséget kérnék ha lehetséges: Kislányom 27 éves epilepsziásan született,eddig kisebb bajokkal megusztuk. Sajnos januárban rohamai lettek elesett és bepisilt. Kórházba a rohamot megszüntették 1 hét után de viszont a pisilést is mert azóta sem tud pisilni csak katéterrel tud élni.A vizsgálatok jók de a katétert mégsem tudják megszüntetni mert nem indul meg a pisi. Valószinü ebből kifolyólag márciustól meg már naponta többször remegések,reszketések sőt a lába olyankor össze csuklik,gyenge.Van ugy,hogy 2-3 órát remeg és nem tudnak rajta segiteni. Kérném szépen ha lehet segitsenek,hogy a katéter lekerüljön és tudjon pisilni akkor biztos a tőbbi probléma is megoldódna.Köszönöm előre is.Tisztelettel:Speker László.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves László! Lehet, hogy valamelyik gyógyszernek a mellékhatása a vizelési zavar, ennek kellene utána nézni. Másrészről lehet gerincvelő vagy agyi folyamat következménye is, de gondolom ezeket már kizárták. Ha minden lelet negatív, akkor hólyagtornát kellene végezni, időszakosan megszüntetni a katéter és a katéterzsák kapcsolatát, hogy telődjön a hólyag. Előbb, utóbb ha ezt rendszeresen végzik, visszatérhet a vizelési inger érzése és a vizelt ürítés.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 28., 15:15; Megválaszolva: 2011. július 04., 09:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: