• Gyermek neurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Szeretnék tanácsot kérni.Van egy három éves kisfiam akinél epilepsziát diagnosztizáltak.Első rohama áprilisban volt.Azóta volt még kétszer . Convulex szirupot írtak neki amit szedünk is több mint egy hónapja órára pontosan.Amit próbálnak beállítani neki.Voltunk EEG vizsgálaton ahol az eredmény ez lett: desorganizált háttérből generalizált tüske hullám csoport.Most egy hete volt az utolsó rohama amikor már előre láttuk a roham jeleit de azt mondják a diazepamot ne adjuk be neki csak ha rohama van, de most is a roham után ilyesztően változott.Gondolok a beszédhangtól a mindennapi megszokásokig.Igaz ez lassan napról napra helyre állt. Neki mikor rohama van teljesen kékül a kis arca. Kaphat maradandó károsodást? Érdemes lenne CT, vagy MR vizsgálatot csináltatni? Minden orvos mást mond hova vigyem hogy teljesen kivizsgálják? Előre is köszönöm válaszát tisztelettel egy aggódó Anyuka!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epliepszia témában

        Kedves Kérdező! Mivel a rohamot nem írta le, így az epilepszia típusát sem tudom körülírni. Az epilepszia típusától függ az, hogy szükséges e koponya MR vagy CT vizsgálat elvégzése. A rohamok általában nem tartanak hosszú ideig és ha jól értem a leírásából ritkák, ezért nem valószínű a maradandó agyi károsodás kialakulása. Mindenképpen ismételt gyermekneurológiai vizsgálat javasolt, esetleg keressenek fel egy gyermek epilepszia központot.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 27., 19:54; Megválaszolva: 2011. június 29., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: