• Mitől zsibbadok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az én problémám az hogy kb.4 hete zsibbad a bal karom,ezt úgy értem ha behajlítom mert éppen telefonálok egy perc után elzsibbad le kell engednem magam mellé hogy el múljon a zsibbadás,vagy este lefekszem a fejem felé teszem vagy magam mellé behajlítva!rögtön zsibbad ismét ki kell nyújtanom hogy elmúljon,biciglizés közben is néha el kell engednem a kormányt a bal kezemmel hogy elmúljon.Már az utóbbi pár napban nehezebbnek is érzem a karom és nyilal a lapockámba is sokszor ami arra késztet hogy nyomkodjam maszírozzam,sokszor észre sem veszem mások kérdezik meg hogy mit csinálok hogy fáj e?amióta nehezebbnek érzem már a mellkasom is szorít főleg este lefekvéskor illetve nyugalmi helyzetben,ráadásul köhögés is gyötör!egésznap semmi bajom csak ha lefekszem délután altatni a kisfiamat vagy este amikor aludni készülök,sokszor már öklendezésig köhögök nagyon nehezen múlik el.32éves 2gyermekes anya vagyok,dohányzom,rengeteget emelek a kicsi miatt(2éves),legyenek szívesek megírni nekem hogy hol kezdjem a vizsgálatokat mit tehetek?előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A legfontosabb a köhögés miatti tüdőgyógyászati vizsgálat. Ezt követően, ha ott a köhögés, mellkasi fájdalom okát tisztázták, keressen fel egy neurológiai szakrendelést. A kar zsibbadása valószínűleg az ideg nyomódásából eredhet a könyök vagy csukló magasságában, úgynevezett alagút szindróma miatt.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 26., 21:45; Megválaszolva: 2011. június 29., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: