• Szemöldök rángatózása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Kb. két hete elkezdett egy izom rángatózni a bal szemöldököm felett, először csak naponta egyszer, majd egyre többször. (nem vagyok stresszes, az életem pár hete éppen nagyon nyugodt szakaszban van, monitort sem nézek többet, mint ezelőtt. Pajzsmirigy túlműködésem is tünetmentes lett, bár gondolom ennek aztán végképp semmi köze hozzá.) Mostanra néha akaratlanul összehúzódik az egész homlokom, mintha ráncolnám, és utána kezdődik a szemöldököm feletti rángatózás. Mindössze pár másodpercig tart, de naponta többször és nagyon zavaró, főleg az egész homlokom akaratomon kívüli összehúzódása. Állhat esetleg valamilyen vitamin vagy nyomelem hiány a háttérben, amit pótolhatnék? Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: A. Mónika

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomgörcs témában

        Kedves Kérdező! Magnézium és kalcium hiány okozhat hasonló problémát, próbálja meg pótolni ezeket. Emellett azért neurológiai vizsgálatot is javasolnék Önnek, hogy esetleg egyéb okot pl. TIC, epilepszia kizárjanak.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 21., 22:08; Megválaszolva: 2011. június 26., 19:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: