• Szélütés gyanú, esetleg stressz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr /Nő! Pár nappal ezelőtt zsibbadás lett úrrá rajtam amit ezelőtt soha nem tapasztaltam (jobb alkarom csuklótól majdnem könyék tájékig zsibbadt), ez azóta is időszakosan visszatér (végtagok zsibbadása), mindez fejfájással is jár. A háziorvos szerint ideg alapon is kialakulhat ez a tünet, de én nem vagyok megnyugodva, hogy estleg nem-e lehet a háttérben a szélütés enyhébb gyanúja, és nem-e kellene kivizsgálást kérnem. A tünet előtt ideges és feszült voltam, illetve ittam egy kávét, nem sokra rá egy cappucinot. A vérnyomásom általában alacsony, amivel eddig nem voltak panaszaim (nem szédültem stb..) A folyadék fogyasztásom nem mindig haladja meg a 1,5 l-et. Most jelenleg frontin nyugtatót szedek naponta 2x1,5-et. Szeretném kérni tisztellettel, hogy a leírtak alapján gyanakodhatok-e a szélütésre, vagy estleg idegileg vagyok kimerült, amibe a zsibbadás is belefér? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! A tünetek nem utalnak stroke-ra. Inkább a könyök magasságában futó érző ideg nyomódása okozhatja a kar zsibbadását esetleg nyaki gerinc probléma. Azért ezeknek érdemes lenne utána járni, annak ellenére, hogy stressz is okozhatta a panaszait. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 21., 14:53; Megválaszolva: 2011. június 26., 19:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: