• Jackson epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Bessenyei Mónika Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi leletek utalnak-e Jackson epilepsziára ( vagy másmilyenre). EEG: mko félteke hátsó régiói felett kissl szabálytalan amplitudolabilis 30-50uV-os, 10-12 Hz-es akpha aktivitás az uralkodó, melybe már nyugalomba is, de HV ill később FTS alatt egyre kifejezettebben bitemperalisan, magasabb amplitudoju elesebb alpha néha subalfa komponensek, helyenként kisebb csoportok keverednek. Sznyra tökéletes desynchronisatio. A mellső felülek szapora aktivitás. Vél: szabálytalan alphadomináns háttértevékenység, jobb félteki hangsúlyozttságúm hypoxia és fotóérzékeny irritativitással. Standard EEG: Kp feszültségű szabályos ritmusos 10-11HZez alfa aktivitás frontálisan beta tulsulyu. HV alatt enyhe diffuz alfa disritmia, gyors rendeződes,, Fotostimulacio kóros effectus nélkül. alvásmegvonás után (24órás) KP feszülstséű 9-11HZ-es alfa activitas frontalis beta sullyal. Szendergesben sen a sklap sema temporo-basalis elektródákban nem jelennek meg potenciálok. Köszönöm segítő véleményét.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Egyik lelet sem utal semmilyen epilepsziás mechanizmusra. Az epilepszia klinikai diagnózis, a tünetek alapján állítják fel, az EEG csak segítséget ad. Ha Önnek van rohama, de az EEG negatív és a rohamok típusos epilepsziás rohamok, akkor epilepsziás beteg annak ellenére, hogy az EEG negatív. Beszélje ezt meg neurológusával vagy keressen fel egy epilepszia centrumot.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 21., 07:34; Megválaszolva: 2011. június 26., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: