• Lehetséges ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lányomnak 2x volt eszméletvesztése+egyszer álmában. 4 éves korában volt vírusos agyhártya gyulladása, lehet, hogy 25 év múlva ilyen tünetek jelentkeznek. 2 ct , EEG, 2 MR vizsgálat több ultrahang semmi elváltozást nem mutat.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a eszméletvesztés témában

        Kedves Kérdező! Lehetnek az epilepsziás rosszullétek az agyhártyagyulladás következményei, bár akkor már korábbi életkorban kellett volna jelentkezniük. Valószínűbb, hogy attól függetlenül alakultak ki. Az epilepszia klinikai diagnózis, ami azt jelenti, hogy a rohamok ha egyértelműen epilepsziásnak véleményezhetők, akkor önmagukban a többi vizsgálati lelet nélkül is elég a diagnózis felállításához. Az epilepsziás egy részében az EEG negatív, ilyenkor vagy provokációt alkalmazunk pl. alvásmegvonás, erős légvételek percekig, fényingerlés, esetleg speciális elektródok használata vagy több napos EEG monitorizálást végzünk. Beszéljék ezt meg neurológusukkal, vagy keressenek fel egy epilepszia centrumot.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 19., 06:32; Megválaszolva: 2011. június 26., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: