• Mioklónusos epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kislányomnál mioklónusos epilepsziát diagnosztizáltak. 24 órás eeg vizsgálat alatt több, mint 100 rohamot észleltünk. Jelenleg a megfelelő gyógyszer kiválasztásával ill. az adagolással küzdünk. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire gyakori ez a betegség ill. milyenek a gyógyulási arányok. Sajnos, kezelőorvosunk nem tól bőbeszédű, ezért csak innen-onnan kapunk információkat, de eléggé aggódom, hogy elvileg a két leghatásosabb gyógyszer ellenére sem reagál, sőt romlik a helyzet. Mi Önnek a véleménye a ketogén diétáról? Segíthetne? Mikor lehet azt kijelenteni, hogy a kislányom betegsége a rosszindulatú kategóriába tartozik? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: kovacsagi72

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Csak ennyiből, amit leírt nem lehet megmondani, hogy jobb vagy rosszabb indulatú formáról van e szó. A gyógyszerválasztás és beállítás nem könnyű ebben az epilepszia típusban. A rosszabb indulatú formáról akkor lehet beszélni, ha már más típusú rohmok is megjelennek. A ketogén diéta ebben az esetben még nem ajánlott, nagyon megterhelő a gyereknek és a szülőnek is és nem biztos, hogy segít. Most türelmesnek kell lenniük, és várniuk kell a gyógyszer hatását. Kezelőorvosuktól pedig kérdezzenek bátran.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 18., 16:19; Megválaszolva: 2011. június 23., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: