• Bal oldali szem,arc és száj rángás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Hónapok óta tartó problémával fordulok önökhöz.2008 tavaszán egy értágulatot diagnosztizáltak az agyam bal oldalán.Gyakran fájt a fejem,erősen,alig tudtam csillapítani a fájdalmam,illetve szédülés is társult hozzá.Sokszor ájulás érzettel,pár pillanatra elsötétült minden,de nem ájultam el.Ez kb. 1 évig tartott.Nem hozták összefüggésbe az agyértágulatommal.De közbe elkezdett a bal oldali arcom remegni,rángni.A szemem rágás közben hunyorog,ráng.Az arcom is,illetve a szám lefelé konyul.Ezzel elmentem ideggyógyászatra,azt mondta a doktornő,hogy b vitamin hiány.Írt fel 10 injekciót,amiből 8-at vettem fel,de nem javult a helyzet.Nagyon zavar,mert mindenki észreveszi.Nem merek mások előtt enni,mert akkor fokozottabban történik.Igaz,rengeteg stressz,trauma ért az utolsó 2 évben.Nem tudom,mi okozza.De az ideggyógyász mindig csak a b vitaminra fogja a dolgot.Mit tehetnék?Mi lehet ez?Kérem segítsenek.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező! A B-vitamin nem valószínű, hogy megoldja ezt a dolgot. Ismételt neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, a háttérben esetleges epilepsziás mechanizmus kizárására. Ha ez nem igazolódik, akkor pszichiátriai vizsgálatot javasolnék, mert akkor valószínűleg TIC-ről van szó.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 16., 17:56; Megválaszolva: 2011. június 19., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő! Ma megkaptam az Mr eredményem kérném a segitségét az értelmezéséhez. A cervicalis lordosis fokozott. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremszélek és kisízületek degeneratív eltéréseket mutatnak. A discusok...