• Zsibbadás, szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már évek óta zsibbad a jobb kezem könyöktől lefelé, de inkább csuklótól lefelé a kisújj kivételével éjjel nappal, annyira, hogy fáj és ég is. Írni nem nagyon tudok vele. Szédülni is elég sokat szoktam egy hétig is egyfolytában, este ha lefekvés után becsukom a szemem, forog a szoba, nappal pedig labilis a környezetem, vagy a járásom. Elesni nem szoktam. Köszönettel:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a kézzsibbadás, szédülés témában

        Kedves Kérdező! Nagy valószínűséggel nyomódik a kéz érző működését ellátó ideg a könyök vagy a csukló, esetleg mindkettő magasságában, de nem zárható ki a panaszok hátterében a nyaki gerinc eredet sem, tekintettel a fennálló szédülésre. A leírása alapján egyértelműen elkülöníteni nem lehet a fenti lehetőségeket, ezért neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 16., 13:43; Megválaszolva: 2011. június 19., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: