• Ilyen tüneteket okozhat az alacsony vérnyomás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Kérdésem a következő lenne, anyósom tegnap épp amikor nála voltunk a konyhából hozzánk szólt, majd hirtelen rosszul lett, leült, aztán feleségem kérdezgetni kezdte, hogy mi baj, jól van-e, anyósom nem válaszolt, az arca kicsit remegett, mondhatnám kicsit mintha rángatózott volna, a szeme pedig felakadt, a szája pedig mintha megmerevedett volna, feleségem már éppen a mentőt hívta volna, amikor anyósom megszólalt. Azt mondta már jobban van, csak nagyon szomjas. Vizet ivott, majd ágyba segítettük, verejtékezett, alacsony volt a vérnyomása. Több dolgot is mondott például, hogy olyan volt mintha elaludt volna, mintha álmodott is volna, okként pedig azt mondta biztos a meleg miatt lett rosszul, de 25 foknál nem volt melegebb a lakásban. Orvosról meg mentőről meg hallani sem akar, mert szerinte ez csak egy kis rosszullét volt. Vérnyomása alacsony volt, mikor már kicsit jobban lett akkor is 100 alatt volt. Aztán délutánra, estére már nem volt tapasztalható semmi tünet. Még annyi információt tudok nyújtani, hogy anyósom 64 éves, 174 cm magas, 95 kilogramm, rendszeresen vízhatót szed, azt hiszem Furoszemid a neve, bár lehet rosszul írtam le. Anyósom szinte abszolút nem mozog egész nap, emellett nem ritka, hogy késői esti órákban nagy mennyiségű ételt fogyaszt. Ezért is a 95 kilogramm, ezért különböző elhízás elleni teát és szűz teát fogyaszt, ezektől mi mindig is próbáltuk óvni és inkább mozgásra és egészségesebb táplálkozásra rábírni, de nem hallgat ránk. Nem tudom a tapasztalt tünetek mire utalhatnak? Okozhatta ezeket a vízhajtó vagy esetleg a fogyasztó teák együttes használata? Nem tudom mennyire lehet összefüggés, anyósom testvére két hónapja hunyt el agyvérzésben és szívinfarktusa is több volt, emellett az elhunyt testvér gyermekének agydaganata van. Nem tudom lehet-e bármilyen összefüggés és családilag van-e hajlam? Esetleg anyósomnál is fennállhat az agyvérzés veszélye vagy bármilyen agyi betegség a tünetek alapján? Tudom, hogy a pontos diagnózist csak vizsgálatok után lehet megállapítani, de anyósom hallani sem akar orvosról, ő még most is arra hivatkozik, hogy csak leesett a vérnyomás, de nekem a rángatózó arc, a merev száj és a felakadt szem nem ennyinek tűnik. Elnézést hosszú levelemért és sok kérdésemért, válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a stroke, epilepszia témában

        Kedves Kérdező! A rosszullétet nagy valószínűséggel az alacsony vérnyomás okozhatta, egy ájulás-szerű rosszullét lehetett, az epilepsziás rosszullétnek kicsi a valószínűsége. A vizelethajtó illetve a fogyasztó teák vízhajtó tulajdonságának köszönhetően kialakulhatott az alacsony vérnyomás. Több folyadékot kellene fogyasztani és mindenképpen felkeresni egy belgyógyászati és egy neurológiai szakrendelést.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 16., 09:29; Megválaszolva: 2011. június 19., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: