• Szembetegség v. idegrendszeri

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/ Doktornő. A mai nap folyamán észrevettem magamon egy olyan rendellenességet amely kissé megrémisztett, és szeretném ha segítene kideríteni, hogy mi is okozhatja a tünetem. Azt vettem észre egyik pillanatról a másikra, hogy a jobb szememmel kissé furcsán látok és kissé zsibong. Először nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet, de egyre sűrűbben tapasztaltam a nap folyamán, és belenéztem a tükörben hátha látok valami elváltozást. Azt tapasztaltam, hogy a jobb szememen sokkal nagyobb a pupillám mint a balon. Ez a tünet pár percig jelentkezik majd elmúlik és néhány óra múlva újra jelentkezik. Kérem írja meg nekem, hogy milyen betegség okozhatja a tünetem és, hogy milyen szakorvoshoz forduljak kivizsgálásra. A válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Mráz Gábor.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a anisocoria témában

        Kedves Gábor! Neurológiai és szemészeti vizsgálatot javasolnék Önnek. Valószínű a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer egyensúlyának megbomlása okozza a panaszt, ennek hátterében többféle ok állhat, melyet itt részletezni nem tudok. keresse fel a fenti szakrendeléseket, ott majd a vizsgálata után többet tudnak Önnek mondani.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 15., 21:53; Megválaszolva: 2011. június 19., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: