• Idegszál sérülés miatti feszülő, szorító érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Tavaly szilveszterkor történt egy síbaleset miatti felkartörésem. Spirál ékkitörés, lemezes szintézis, 11 db csavarral. Nervus radialis idegsérülés a töréssel egyidőben. A röntgen kontrol eredmények jók, az idegszál gyógyul, csukló és ujjak feszítése kb. 75 %-ban megy. Gyógytorna, ingeráram kezelés még mindig folyamatos. Ultrahang vizsgálat alapján sem csavar,sem lemez nem nyomja az idegszálat. Kérdésem: a felkarom közepétől egészen a kézfej, ujjakig van egy szorító, markoló érzés. Ez állandóan érezhető, de mozgatás után fokozódik, illetve a hüvelyk és mutatóujj, kézfej ezen része nagyon bizsereg, zsibbad. Mi okozza ezt a feszülő, szorító érzést, és meddig tart még? Már lassan 6 hónapja a törésnek. Várom szíves válaszát.

        WEBBeteg Szakértő válasza a radialis sérülés témában

        Kedves Kérdező! A panaszát az ideg sérülése okozza, mely elég elhúzódóan gyógyul, sok esetben teljes gyógyulás nem is következik be. A kapott kezelések rá jó hatásúak, emellett B-vitamin komplexek szedése segíthet még az ideg regenerálódásában illetve neurológus által javasolt gyógyszerek pl. Tegretol CR javíthat a panaszokon. Beszélje ezt meg neurológusával.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. június 14., 14:45; Megválaszolva: 2011. június 19., 14:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: