• RLS szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elalvás előtt néha előjön az, hogy próbálok elaludni és egyszercsak elkezd "bizseregni" a vádlim így muszáj megmozdítanom, így alig tudok elaludni... Utánakerestem, tünetek is stimmelnek, ez az "RLS szindróma"(Nyugtalan lábak szindrómája). Ami csak azért furcsa, mert azt olvastam, hogy idős korban jelentkezik.(17 vagyok). Mit tudnának tanácsolni illetve mitől lehet? Azt írják, dopamintartalmú gyógyszert ajánlanak de mégis melyiket? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a restless leg témában

        Kedves Kérdező! A elírása alapján tényleg lehet RLS. Ilyen fiatal korban nem szoktunk még dopamin tartalmú gyógyszert adni, hanem elkezdjük kivizsgálni az okot, ami lehet vérszegénység, vitaminhiány, valamilyen nyomelem hiány, örökletes neuropathia (idegbántalom). Keressen fel egy neurológiai szakrendelést, ahol a szükséges vizsgálatokat előírhatják.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 10., 06:40; Megválaszolva: 2011. június 14., 19:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: