• Még többet szeretnék tudni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor nő! Az előző levelembe nem irtam, hogy idiophatias generalizált epilepsziám van, és 3*1 100mg-os lamotrigint szedek naponta. Lehetséges, hogy egyszer rohammentes leszek gyógyszer néklkül vagy ez már igy marad? Évente egyszer van csak rosszullét és álltalába hajnalba mint az már irtam az elöző levelemben. Akkor mit tanácsol meddig várjunk a babával? Az orvosm szerint nyugodtan lehet, de én szeretném más orvos véleményét is kérni. Tisztelettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Az idiopathias generalizalt epilepsziának sajnos van egy olyan tulajdonsága, hogy gyógyszeresen jól kezelhető, de gyógyszer elhagyás után az esetek nagyobb százalékában visszatérnek a rohamok. Nem érdemes várni szerintem a gyerekvállalással. A lamotrigine mellett nyugodtan vállalhat babát, de érdemes már a fogantatás előtt elkezdeni folsavat szedni napi 5 mg adagban. A terhesség alatt nem jellemző a rohamok jelentkezése, ha rohammentes, de a gyerekágyas időszakban az alvásmegvonás provokálhatja, erre figyeljen majd oda.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 07., 15:51; Megválaszolva: 2011. június 11., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: