• Izombetegség, izomsorvadás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Köszönöm a válaszát.Mind a két vérvételemnél normál értéken belül volt a kreatinin kináz szint az elsőnél 86U/I (ez februárban) és a másodiknál 99U/I (áprilisban) volt.Szerintem ezért nem javasoltak nekem EMG vizsgálatot. Válaszát előlre is köszönöm. Előzmény: Tisztelt Doktor Nő/Úr! Január óta tartó izomlázszerű érzés van a comjaimban és folyamatosan véknyulnak,a fejemben nyomásérzés van,szédülök derék és hátfájásom van.Voltam laborban de,ott minden rendben volt a vasszint kivételével mert az a duplája volt a megengedettnek.Kédeztem a Háziorvosomtól ez mitől lehet?Azt válaszolt hogy,ne igyak vörösbort és lehet pontatlan mérés is.Jártam neurológián is de,ott nem láttak semmi eltérést de 1hónapos polivitaminkúrát javasoltak.Kaptam 60szemes neuromultivitot és magne b6-ot de semmi változás.Már harmadszor jártam a neurológián mondtam hogy semmi javulást nem tapasztalok.Kaptam beutalókat gerincröntgenre és ct-re és SM gyanúval MRI vizsgálatra ami csak július végén lesz.A röntgen és a ct eredmények már megvannak.Közölték velem hogy olyan meszes a gerincem mintha 20évvel idősebb lennék.Kérdeztem hogy attól lehetnek izomlázszerű érzéseim a combjaimban és attól vékonyodhatnak e és lehet e attól a szédülés?Nem kaptam csak azt a választ hogy meg kell várni az MRI eredményt. Kérdésem az lenne hogy,lehet e tényleg SM vgy valami más izombetegség?És van erre vagy ezekre a betegségekre valami kezelés? Válaszát előlre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a izomsorvadás témában

        Kedves Kérdező! Izombetegség létezik normális CK érték mellett is. SM-ben nem jellemzőek a szimmetrikusan jelentkező tünetek. Keressen fel egy izombetegségekkel foglalkozó neurológiai szakrendelést vagy vesse fel ezt a lehetőséget a vizsgáló orvosának.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 03., 16:33; Megválaszolva: 2011. június 06., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: