• Mitől vannak szédülési "rohamaim?"

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Begépeltem h MR vizsgálaton mit állapítottak meg, Ön szerint mi lehet a bajom? Koponya MRI vizsgálatot végeztünk a Siemens MAGNETOM Avanto 1,5T MRI berendezésen axialis T2 súlyozott, diffúziós és ADC, coronalis FLAIR, sagittalis T1 súlyozott mérésékkel. Elvégeztünk 3D TOF MR angiographiás vizsgálatát is az agyalapi erekről. Bal oldalon frontalisan, subcorticalisan egy 3 mm- es, T2 és FLAIR méréseken magas jelintenzitást mutató terület látszik. Egyéb kóros jelmenet változás, diffúziós jelzavar intracerebralisan nem mutatható ki. A középvonal nem dislocalt. A sella-táják, a cranio-cervicalis átmenet és a kisagy - hídszöglet MR képe normális. Az intra- és extracerebralis liquorterek normális tágasságot mutatnak. Az orbitában és az orrmelléküregekben kóros nem látszik. Az arteria vertebralisok és carotisok lefutása, tágassága normális, rajtuk sem kóros szűkület, sem elzáródás, sem ér malformatio nem látszik. Az intracranialis ereken sem ábrázolódik kórosnak tekinthető eltérés. Vélemény: Apró fehérállományi laesio bal oldalon frontalisan. Egyebekben intracerebralisan kórjelző értékű eltérés nem látszik. Ráadásul kb 3 hete, be van dagadva a bal kézfejem, és zsibbad is, az ujhegyeimben mintha tűk lennének. Mitől lehet ez? Előre is köszönöm

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A bal féltekében leírt kis demielinisatio az idegrostok burkának azon a területen jelentkező károsodását jelenti, mely gyulladás, keringészavar következtében jöhetett létre eddigi élete során bármikor, sőt már az anyaméhben is. Panaszaiért ez biztosan nem lehet felelős. A bal kéz dúzzadása valószínűleg megerőltetéstől, csípéstől lehet bedúzzadva és ennek következménye a zsibbadás is. Mutassa meg háziorvosának, aki a megfelelő szakrendelésre a vizsgálata után el tudja irányítnai. Addig is fáslizza a kezét, csuklóját.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 01., 16:31; Megválaszolva: 2011. június 03., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó