• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta zsibbad a jobb kezemen a 2-3 ujjam mostanra ez a könyökömig jutott. Éjszaka elviselhetetlenül fáj a zsibbadástol. Kaptam rá szteroid injekciot, gipszet, de semmi nem használ.Mit javasol?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A panasza hátterében nagy valószínűséggel a kezet ellátó ideg nyomódása áll a csukló magasságában, ezt carpalis alagút szindrómának nevezik. Mindenképpen neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, ahol ENG (electroneurographia) vizsgálattal meg tudják erősíteni ezt a felvetést, illetve a szükséges kezelést (gyógyszer, fizioterápia) is előírhatják. Addig is fáslizza a csuklóját és helyileg használjon a csuklójára nem szteroid gyulladáscsökkentőt tartalmazó kenőcsöt, mely vény nélkül kapható a patikában.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 31., 10:54; Megválaszolva: 2011. június 03., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő! Ma megkaptam az Mr eredményem kérném a segitségét az értelmezéséhez. A cervicalis lordosis fokozott. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremszélek és kisízületek degeneratív eltéréseket mutatnak. A discusok...