• Neuritis retrobulbaris

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Neuritis retrobulbaris betegségre Solu-Medrol infúziós lökésterápiát kaptam. 1000-1000-1000-750-500-250-125 mg. Az infúzió előtt semmit sem láttam a bal szememre. Infúzió alatt kezdett tisztulni a látás, láttam a körvonalakat, fényeket. Sajnos nem adták tovább az infúzió letelte után a Medrolt gyógyszerben, hanem rögtön abbahagyták. A szemem újra leromlott a nullára, teljes a sötétség. 1 héttel később adtak Medrolt, szedem, 4 naponta csökkenő adagban, de nem használ. Kérdezném, hogy a szemem azért romlott le újra, mert nem adták a szteroidot gyógyszerben? Illetve mikor kaphatok újra lökésterápiát, mennyi időnek kell eltelnie? Jelenleg vérhígítót szedek (Chinotal), Medrolt, ehhez Nolpaza-t hogy ne legyen gyomor-panasz, és Aspirin Protect-et. Azt gondolom, lökésterápia nélkül nem fogok látni :( Köszönettel, Ágnes

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neuritis retrobulbaris témában

        Kedves Kérdező! Szteroid lökésterápiát csak a tünetek kialakulásakor lehet adni, később már nincs értelme. Ön egy elnyújtott szteroid terápiát kapott, ez után nem szokták adni a Medrolt tovább. Biztosan nem azért romlott a látása, mert nem kapta a Medrolt, valószínű, hogy az idegrost károsodás olyan fokú volt, hogy csak átmeneti javulás léphetett fel. Ismételt neurológiai és szemészeti vizsgálat javasolt. Részletes kivizsgálás miatt.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 28., 17:54; Megválaszolva: 2011. május 30., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: