• Szorongás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Nő/Úr Eléggé sok tünetet produkálok ezért röviden leírom az eddigi történéseket!Néhány éve kezdődtek a szív szúrások kézfej bizsergés idegeskedéskor,majd ájulás érzése és mellkasi szorítások amiket kivizsgáltak!Ekg terheléses is vérnyomást vezettem ,de mindent rendben találtak,de a tünetek nem múltak sőt sokasodtak!Egy éve vizelet utócsepegés is jelentkezett,de urológus csak vesekövet állapított meg az ultrahangon és továbbküldött Ct-re ott pedig nem volt kő gyanú vagyis a lelet negatív lett!Jelentkezett még a bal kézfejen és a bal lábfejen is bizsergő lüktető érzés majd mozgatási nehézség is ami azt jelenti mintha blokkolva lenne kissé!Kivizsgáltak reumatológián,de nem találtak betegségre utaló jelet,csak a bal kéz és lábfej mozgási nehézségét!Laborba küldött a háziorvos is és a reumatológus is ,de minden lelet negatív rajtuk!Közben a jobb szemem kissé nyom ,néha csíp vagy ég minimálisan,elküldtek szemészetre is ahol elsőként jégárpát állapítottak meg majd két hónap múlva mivel nem múlt el a controlon már heveny atópiás kötőhártya gyulladást írtak a papírra,arra is adtak cseppet,de javulás azóta sincs!Közben az egész testemben láb,kar, váll nyakmozgatáskor remegéseket tapasztalok és idegesen még a kezeim is remegnek!Általában ideges és szorongó típus vagyok mindig aggódom mindenen és rágom a bőr az újaimon!MIvel háziorvosom már szimulálónak tekint elkezdtem a Hova tablettát szedni és közben teákat iszom,de gondolkodom pszichológust igénybe venni,de nehezen szánom rá magam gátlásosságom miatt!!Sokszor még az írás sem megy ,mert kezeim feszesek!Nem tudom mit gondoljak ezekről a tünetekről ezért kérem Önnél a segítséget és várom válaszát!Elnézést,hogy hosszabb voltam,de talán így érthetőbb is!Tisztelettel:K.Zsolt

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomremegés, zsibbadás, izomgyengeség témában

        Kedves Kérdező! Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, hogy egy esetleges izombetegség lehetőségét a részletes kikérdezése és vizsgálata után kizárhassák.Ha ez negatív, akkor nagy a valószínűsége a pszichés oknak és keressen fel egy pszichológust.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 27., 18:39; Megválaszolva: 2011. május 30., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: