• Atrophia cerebri

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr Nagymamámnak most hoztam el a Diagnosztikai központból a leletét. A lelet végén ez talláható: "Atrophia cerebri. Kiterjed microvascularis károsodsra utaló eltérések bal oldalon az arteria cerebri posterior ellátási területében, régi infarctus bal oldalon törzsdúcok terültén korábbi állomnyvérzés maradvnyaival. " Az Atrophia cerebri,agysorvadást jelent? Van valami módja,hogy ezt az állapotot(jelenleg "csak" szédül,s a látásával van probléma) "kordába tartsuk? Ne romoljon. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a atrophia cerebri témában

        Kedves Kérdező! Az atrophia cerebri agysorvadást jelent, de ezt egy 78 éves embernél már gyakorlatilag mindig leírják. A szellemi frissessége ha megmaradt, akkor nem igazán kell vele foglalkozni, a korral járó normális folyamat következménye. A többi leírt károsodás mind régebbinek felel meg a leírás alapján. A természetes folyamatot gátolni nem lehet, újabb stroke bekövetkezését, mely az állapoton ronthat, a megfelelően rendben tartott vérnyomással, vércukorszinttel, vérzsírértékkel lehet megelőzni és valamilyen vérrögképződés gátló szer szedésével. Kérjék ki neurológusuk véleményét.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 27., 13:29; Megválaszolva: 2011. május 30., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: