• RLS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 43-éves nő vagyok 5éve küzdők számomra már elviselhetetlen fájdalmakkal ami egy térd fájdalommal kezdődött. Ma már a lábaim hátam kezem fáj,zsibbadnak ,és remegek de ez nem egy finom kis remegés ha nem olyan formában jelentkezik ami már sokszor meg nehezíti napjaimat mert jobb kezem úgy remeg mint egy idős emberé .Állandóan szédülők ami miatt gyakran megbotlok és el is esek nagyon zavaró számomra amikor el indulok balra és jobbra megyek vagy az elindulás csak nehezen megy ,Nagyon sok vizsgálaton voltam már,az 5 év alatt ,ez év januárjában véleményezték nálam az RLS szindrómát amiről a főorvos akihez járok csak ennyit mondott, hogy egy központi idegrendszeri betegség .Szeretnék többet megtudni erről a betegségről.Mivel a gyógyszerek betegtájékoztatóján amelyeket szedek nem az RLS szerepel ,szeretném még megkérdezni hogy ez a betegség kezelhető-e olyan szinten hogy újra dolgozni tudjak A következő gyógyszereket szedem: Mirapexin 0,18 mg tabl./ 3x1; Pk-Merz.ftabl.1-1-0.; Jumex 10 mg tabl este 1., Trental 400 drazsé;Anafranil sr 75 mg retard tabl este 1,HUMA-PRONOL 40 mg tabletta 2x1,2;FRISIUM 10 mg tabletta2x1; Válaszát előre is köszönöm:Enikő

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a ideggyógyászat témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírt tünetek nem felelnek meg teljes mértékben a nyugtalan láb szindrómának. Több olyan tünete van, ami nem fér abba bele. A nyugtalan láb szindróma egy ártalmatlan betegség, amivel nyugodtan lehet dolgozni. A szedett gyógyszerek megfelelőek rá. Azt azonban tovább kellene vizsgálni, hogy az arra nem jellemző tünetei mitől vannak, mert azok ezekre a gyógyszerekre nem fognak megszűnni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 25., 20:37; Megválaszolva: 2011. május 30., 13:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő ! A problémáim 2 évvel ezelőtt kezdődtek. Állandó izomgörcseim vannak, főleg a lábamban. MAgnéziumhiányt néztek, de az rendben volt. NAgyon sokat fáj a lábam, izomfájdalmaim vannak. Sokszor gyengének érzem a lábaimat,...