• Mik a tünetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot! Hallottam a tv-be a gennyes agyhártyagyulladásról. Azoknak mik a tünetei? És hogyan lehet őket megelőzni ? Válaszát köszönöm.

        Dr. Molnár Anna válasza a agyhártyagyulladás témában

        Kedves kérdező! A gennyes agyhártyagyulladásnak számos tünete van/lehetséges: fejfájás, hányinger, hányás, zavartság, akár epilepszia-szerű görcs, magas láz, bőrön bevérzések. Súlyos, előrehaladott esetben előfordulhat eszméletlenség is. Számos kórokozó okozhat gennyes agyhártyagyulladást, a leggyakrabban előforduló baktériumokkal szemben van védőoltás, de 100%-os védelmet semmi nem nyújt ellene!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. május 24., 19:43; Megválaszolva: 2011. május 26., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: