• Fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Nő/Úr! 25 éves lány vagyok és már régebben is észletem deréktáji panaszokat, hogy nagyon fáj a derekam a hátam és az egész jobb oldalam. Aztán egyik nap arra lettem figyelmes hogy a jobb lábujjaimat nem érzem és alig tudok mozogni. Elmentem egy rehumatológus orvoshoz, aki röntgen felvételt készített aminek a következő az eredménye: 2ir L gerinc megt. alapján lordosis kiegyenesdett. LS kisizületben sponylarthrosis LV-ös discopathia. Ezután kaptam fájdalomcsillapítót, Aflamint és dona porcerősítöt. Illeteve fiziotherápiára kellett járnon 15-ször kaptam a derekemra ultrahang kezelést illetve iontophoresist. És gerinctornára jártam amit itthol is végzek. ezek a kezelések jók voltak a fájdalomra, de a zsibbadás nem szünt meg, a lábujjaim rendszeresen zsibbandak, éjszaka alig tudok aludni akkor annyira fáj az egész hátam és néhány napja a jobb combomban olyan érésem van. mintha forró vizet öntenének rá. egyszóval szörnyen érzem magam. Önnek mi a véleménye erröl az egészröl mi lehet ez a forróságérzés a combomban,illetve mi lehet a bajom valójában? illetve milyen irányban induljak el reumatológust keressek fel vagy esetleg valamilyen más szakrendelésre menjek. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a deréktáji fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

         A röntgen vizsgálattal elsősorban a gerincet alkotó csontok, izületek állapotáról lehet információt nyerni. Panaszai illetve a rtg lelet alapján a gerincet elhagyó ideggyökök sérülése sem kizárt. Ennek vizisgálata inkább a neurológus feladata, így ilyen irányú további vizsgálatok ( neurológiai vizsgálat, háti rtg (röntgen), nyaki rtg, ágyéki gerinc CT, esetleg nyaki gerinc MRI) szükségessége merül fel. Természetesen panaszai hátterében egyéb nem gerinc eredetű betegség is lehet, úgyhogy neurológiai szakrendelés felkeresése feltétlenül indokolt.

        Tisztelettel:  Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-01 19:22:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: