• Végtagzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        edves Dr. Bessenyei Mónika, köszönöm válaszát, sajnos mindkét alternatíva "eséllyel pályázik", a baj az, hogy jelenleg nem tudok hosszadalmasabb kivizsgáláson részt venni, az jó lenne viszont, ha házi megoldással javíthatnék a helyzetemen. Üdvözlettel Orvos válaszol Végtagzsibbadás (Megválaszova) Kedves Dr. Bessenyei Mónika, köszönöm válaszát, sajnos mindkét alternatíva "eséllyel pályázik", a baj az, hogy jelenleg nem tudok hosszadalmasabb kivizsgáláson részt venni, az jó lenne viszont, ha házi megoldással javíthatnék a helyzetemen. Üdvözlettel 2011-05-18 09:31:36 végtag zsibbadás (Megválaszova) edves Dr. Bessenyei Mónika, köszönöm válaszát, sajnos mindkét alternatíva "eséllyel pályázik", a baj az, hogy jelenleg nem tudok hosszadalmasabb kivizsgáláson részt venni, az jó lenne viszont, ha házi megoldással javíthatnék a helyzetemen. Üdvözlettel Tisztelt Tanácsadó, az utóbbi 1 évben kezdődött a reggeli ébredés idején a kezem zsibbadása, ami egy kis maszírozást követően elmúlt. Kb. 2 hónapja ez az érzés fokozódott, a napokban pedig a zsibbadás égető érzésbe torkollik, ma hajnalra pedig az egész karomra kiterjedt, és jelenleg is olyan érzés, mint amikor izomláza van az embernek, úgy tűnik, mintha a könyökből indulna ki, de a vállon keresztül a lapocka tájéki részt is magába foglalja. Ha hanyatt fekszem éjjel tartósan, a nyakamban - fejem megemelésekor - erős fájdalmat érzek, ami ha oldalra fordulok, megszűnik. Eleinte arra gyanakodtam, hogy nem mindegy, hogy a karom milyen helyzetben van alváskor, fejem mellett, vagy kinyújtva, de mára nyilvánvalóvá vált, hogy nem ez a probléma oka. Egyéb - pl. cukorbetegségre utaló - jelet (szomjűúságérzet, fogyás, hízás stb.) nem tapasztalok. Megköszönöm előre is válaszát, hasznos tanácsát, üdvözlettel: 2011-05-15 10:16:25

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Alváshoz használjon anatómiai párnát, éjszakára fáslizza a csuklóját és kenje nem szteroid gyulladáscsökkentőt tartalmazó krémmel, ez vény nélkül kapható a gyógyszertárakban. Végezzen rendszeres nyaki gerinc tornát. Szakítson időt a kivizsgálásra mindenképpen.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 19., 18:08; Megválaszolva: 2011. május 24., 18:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: