• Kérem segítsenek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kérem olvassa végig és segítsen 23 éves vagyok kb 7 hónapja voltam egy prostituáltal begyulladt a makkom majd azóta is funkcionáltan begyullad a torkom is begyulladt 5 hétig torokváladék tenyésztés - nemi gondozó:hiv hpv clamidia ureoplasma mikoplasma herpesz sifilis hepatitis - elkezdett sorvadni a csípő farr térd izület comb izmok meggyengült a bőröm érzékenyebb lett a külső hatásokra neurológián emg eng - jelenleg izombiopsziát csináltattam még nincs eredménye a neurológus szerint genetikus izombetegség nem valószinü infektológián clamidia pneomonia átvészeltséget mutattak ki egyszer volt emelkedett a ck 499 azóta normális imunológián imunnpanel normális autoimun betegséget kizárták remélem a biopszia kimutattya mi bonytya az izmaimat ön szerint lehet e ennek a fertőzésnek amit még nem tudok pontosan a szövődménye hogy reaktiv arthitis miatt bontodik az izületek meg az izmok reuma szakrendelésen tudnak mintát venni a térd izületemből kórokozó kimutatására vagy várjam meg a biopszát hátha kimutatyák végre eszt a patogén kórokozót mit csináljak kérem segítsen rajtam hova menjek már hogy kiderítsék mi bajom

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomsorvadás témában

        Kedves Kérdező! A CK-ja olyan minimálisan emelkedett, hogy nem valószínű genetikai izombetegség fennállása, ennyit kisebb izommunka után is látunk vérvétel során. Az izombiopsziával a kórokozót nem lehet kimutatni, csak az izombetegség típusát meghatározni. Az izomgyengeséget az a kérdés mennyire csak Ön érzi és mennyire találta valósnak a vizsgáló orvos. A vizsgálata nélkül nem nagyon tudom meghatározni a betegséget, ahhoz meg kellene vizsgálni. feleslegesen ne végeztessen ízületi mintavételt, nem sok értelme van. Ha nemi úton terjedő betegség következtében alakult volna ki, akkor azt már a szerológiai kimutatta volna. ha már megcsináltatta, akkor várja meg az izombiopszia eredményét.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 18., 12:54; Megválaszolva: 2011. május 24., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: