• Kitágult, és fényre nemreagáló pupilla.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Barátnőm, még fiatal, 32 éves. Nemrégiben megütötte a koponyáját, hátul, a nyaki rész fölött kb. tenyérnyire. Utána hányingerre enyhe szédülésre panaszkodott néhány napig, de ezek a tünetek viszonylag gyorsan rendeződtek. A jobb szemének pupillája is kitágult, és a fényerő változására nem reagál. Ez viszont már harmadik hete változatlan. Koponya CT-t készítettek, de a szakorvos szerint semmi eltérés nem látható. Mi lehet a betegség oka? Mennyire veszélyeztetett a látásélesség? Szüksége van-e speciális fény-védelemre?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponyasérülés témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen szükséges napfényben napszemüveget hordania. A vegetatív idegrendszer agyrázkódás esetén érzékenyen reagál, ennek egyik tünete lehet a pupilla kitágulása. Más ok nem valószínű a háttérben, azt a CT kizárta volna. Hosszabb idő alatt rendeződik, nem kell tartani komolyabb problémától, de egy szemészeti vizsgálat mindenképpen indokolt lenne, ha még nem volt, nem állhat e háttérben szemészeti ok. Ha nincs szemészeti ok, nyugodjanak meg, rendeződni fog.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 18., 10:36; Megválaszolva: 2011. május 21., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: