• végtag zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Tanácsadó, az utóbbi 1 évben kezdődött a reggeli ébredés idején a kezem zsibbadása, ami egy kis maszírozást követően elmúlt. Kb. 2 hónapja ez az érzés fokozódott, a napokban pedig a zsibbadás égető érzésbe torkollik, ma hajnalra pedig az egész karomra kiterjedt, és jelenleg is olyan érzés, mint amikor izomláza van az embernek, úgy tűnik, mintha a könyökből indulna ki, de a vállon keresztül a lapocka tájéki részt is magába foglalja. Ha hanyatt fekszem éjjel tartósan, a nyakamban - fejem megemelésekor - erős fájdalmat érzek, ami ha oldalra fordulok, megszűnik. Eleinte arra gyanakodtam, hogy nem mindegy, hogy a karom milyen helyzetben van alváskor, fejem mellett, vagy kinyújtva, de mára nyilvánvalóvá vált, hogy nem ez a probléma oka. Egyéb - pl. cukorbetegségre utaló - jelet (szomjűúságérzet, fogyás, hízás stb.) nem tapasztalok. Megköszönöm előre is válaszát, hasznos tanácsát, üdvözlettel:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A panasza lehet nyaki gerinc eredetű, azaz a kilépő ideggyökök nyomódásából eredő, mely a csigolyák közötti kisizületek "kopása", a gerinc "meszesedése" miatt alakulhat ki. Ezt elősegítheti az éjszakai alvás közbeni kényszertartása a gerincnek. Másrészről nyomódhat az ideg a csuklója vagy könyöke magasságában, ez az úgynevezett alagút szindróma. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, ahol a megfelelő vizsgálatokat és kezelést előírhatják.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 15., 10:16; Megválaszolva: 2011. május 17., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: