• Alkoholizmus, görcs, szédülés, kettőslátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! Édesapám 52éves, 8éve alkoholista...decemberben többször történt vele, hogy a teste görcsbe rándult, de pár mp múlva elmúlt. Az utóbbi hetekben kettős látása van, szédül, remeg (és persze agresszív...:( ) és időzavara van, nem tudja milyen nap van, milyen év, a rövidtávú memóriája teljesen elromlott, nem emlékszik arra, hogy mi történt vele előző nap, vagy aznap reggel. A körzeti orvos beutalta őt a kórházba, ahol csináltak egy ct-t, a leleten az áll, hogy atrophia cerebri. De semmit nem fűztek a lelethez. Se, hogy mitől van, vagy mi ez, vagy hogyan is kéne kezelni, nyugtatót írtak fel és "eltiltották" az alkoholtól...Én persze itthon a neten kibogarásztam, mindenhol azt dobta, ki, hogy agysorvadás-alzheimer kór...ez tényleg igaz lehet? Lehet ez akár az alkoholtól? Mit lehet akkor vele kezdeni? Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a agysorvadás témában

        Kedves Kérdező! Agysorvadás lehet oka a feledékenységnek, de ez nem hirtelen alakul ki, nem jár kettőslátással, szédüléssel. Az Édesapja esetében nem Alzheimer kórról van szó. Nagy valószínűséggel az alkohol okozta tünetegyüttes áll a háttérben. A tünetek alapján inkább felmerül B1 vitamin hiány miatt kialakult úgynevezett Korsakow szindróma. Ismételt neurológiai vizsgálatot javasolnék az Édesapjának.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 14., 20:37; Megválaszolva: 2011. május 17., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő! Ma megkaptam az Mr eredményem kérném a segitségét az értelmezéséhez. A cervicalis lordosis fokozott. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremszélek és kisízületek degeneratív eltéréseket mutatnak. A discusok...