• Nem szemprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szemészeten kivizsgáltak, a doktornő azt mondta, ráng a szemem, ez lehet kimerültségtől is, de javasolta a neurológiai, és pajzsmirigy vizsgálatot.A panaszom: amit a szememmel láttam,tehát a valóság látványa időnként mozgott, mint, mint amikor filmszakadás van, és fut a képernyőn a kép.Nagyon zavaró volt, kettőslátás szerű.Azóta elmúlt, pár napig fordult elő,remélem végleg elmúlt, de csak motoszkál bennem, mi lehet az ok, hogyan vizsgálják, mik a kilátások.Szemem egészséges, szemfenékvizsgálatom is volt.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szemhéj rángása témában

        Kedves Kérdező! A látászavar hátterében állhatott agyi keringészavar, mely a látás agyi központjában működészavart okozott. A kivizsgálás része ilyenkor egy nyaki erek UH vizsgálata, szív UH vizsgálat. Az előbbivel a nyaki ereken lévő szűkületet lehet kizárni, az utóbbival a szívben bizonyos szívbetegségek során létrejövő vérrögöket, mely mindkettő oka lehet az agyi keringészavarnak. Emellett még koponya CT, esetleg EEG (elektroencephalographia) is szóba jöhet. Neurológus vizsgáló orvosa majd eldönti, milyen vizsgálatok szükségesek a részletes kikérdezése és vizsgálata után.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 14., 16:28; Megválaszolva: 2011. május 17., 21:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: