• Koponya MRI és hangulatjavító kapcsolata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Tanácsadó!Koponya MRI eredménye: Mko. az oldalkamra mentén, főleg a hátsó kamraszarv körül kismértékű, T2-n magasabb jelű sáv van és a környezetben, jórészt subcortikalisan látható elszórtan néhány kis, T2-n magasabb jelű fehérállományú góc. Vélemény: Atrophia min. grad. Leucoaraiosis. Neurológiai vélemény: Encephalophatia vasc., St. post. discectomiam cerv. Javasolt Lucetam 800 2x1 tbl. tartós szedése. 5 éve szedek antidepresszánst: Olwexia 1x, Xanax sr 0,5 mg reggel és este 1-o -2, valamint koleszterin csökkentő Atoris 40 mg, napi 1tbl. 2011 február 16. óta szedem a Lucetam tbl. 1-1-0. Van-e köze az antidepresszánsnak a koponya MRI eredményhez? Köszönettel: Nagymami53

        WEBBeteg szakértő válasza a leukoaraiosis, hangulatjavító témában

        Kedves Kérdező! A hangulatjavító szedése és az MR kép között nagy valószínűséggel nincs összefüggés. A leukoaraiosis az erek érintettsége miatt alakul ki, ennek hátterében valószínűleg valamiylen belgyógyászati ok áll, magas vérnyomás vagy cukorbetegség, emelkedett koleszterinszint. Érdemes lenne kivizsgáltatnia magát, és rendezni ezeket a betegségeket, ha valamelyik előfordul Önnél.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 14., 08:24; Megválaszolva: 2011. május 17., 00:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: