• MRI értékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Olvasó! Mri vizsgálatom eredményének kiértékelését kérném Öntől. Bal oldalon frontalisan a fehérállományban egy 4mm-es, subcorticalis, FLAIR szekvencián magas jeladású terület figyelhető meg, mely kis lacunaris infarctusnak megfelel. Jobb oldalon parietalisan a cella media magasságában egy 3x5 mm-es T2 szekvencián jelintenzív terület ábrázolódik, melynek környezete jelszegény. A fenti eltérésnek megfelelőlen kóros kontraszthalmozás nem jött létre, kis cavernomának megfelelhet. Válaszát előre köszönöm.

        Dr. Laki András válasza a koponya MRI témában

        Tisztelt Kérdező ! A leírásban a bal oldalon a homloklebeny területén írtak egy 4 mm-es területet az agykéreg alatt, mely megfelel egy kis, körülírt agyi keringészavar maradványának. A másik eltérés a jobb oldalon a falcsonti lebeny területén lévő 3x5 mm-es elváltozás, mely a leírás szerint cavernoma, azaz egy fajta érfejlődési rendellenesség lehet. Az adott elváltozások jelentőségét vizsgálat és a kórelőzmények, tünetek ismerete nélkül nem lehet megítélni. Beszélje meg a leletet ideggyógyász szakorvossal.


        Kérdés: 2011. május 12., 15:03; Megválaszolva: 2011. május 15., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: