• Rejtélyes ujjfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 3-4 éve fennálló fájdalom miatt kérném tanácsát, ami az idő előrehaladtával rosszabbodik. A bal kezem gyűrűsujjának kisujj felőli része (csak az utolsó ujjperc) nagyon érzékeny. Érintés, kisebb ütés hatására is olyan fájdalmat generál, mintha kalapáccsal ráütöttek volna. Hideg időben is jelentkezik a fájdalom, illetve az utóbbi időben már akkor is, ha a hőmérséklet megfelelő, de fázom. Neurológus azt mondta, ez alagút szindróma. Jártam fizikotherápiára és Milgammát szedtem, de változást nem tapasztaltam. Ezután Tegretolt írtak fel, de azt nem szedtem be, nem vagyok híve az ilyen durva szerek szedésének, főleg így, hogy nem megalapozott a diagnózis. ENG vizsgálatot is emlegettek, de végül semmilyen vizsgálaton nem estem át. A Raynaud is felmerült, de az ujjaimon nincs színelváltozás. Vajon mi lehet ez? Már évek óta járok orvosokhoz, de nem tudják mi a bajom. Köszönettel,

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a ujjfájdalom témában

        Kedves Kérdező! A leírása alapján leginkább az alagút szindróma és a Raynaud szindróma lehetősége merül fel. ENG és microkapillaris vizsgálat szükséges a kizárásukhoz, beszélje meg ismét neurológusával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 10., 14:44; Megválaszolva: 2011. május 11., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: