• Nyelvzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Bessenyei Mónika Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a jobb hippocampus-nál lévő astrocytoma esetén, a nyelv hegyének mindkét oldali (alul-felül) zsibbadása lehet-e hipocampusból induló epilepsziás rohamnak vagy magának az agydaganatnak a tünete? Koponya MR-en észlelhető ezen a területen elváltozás. Ez az elváltozás okozhatja ezt a tünetet? Köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a nyelvzsibbadás, astrocytoma témában

        Kedves Kérdező! A nyelvzsibbadás nem jellemző tünete a temporális lebeny epilepsziának illetve az adott agyi régió bántalmának. Egyéb okot kell inkább a panaszok hátterében keresni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 09., 15:24; Megválaszolva: 2011. május 11., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: