• érbetegek sportolási lehetőségei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves korom óta -csaknem folyamatosan- syncumar tablettát szedek többszöri trombózisok miatt. Diagnózisaim: postromboticus syndroma és részleges sinus thrombosis (utóbbit 3éve állapították meg, azóta folyamatosan szedem a véralvadásgátló tablettát). A neurológus szakember, belgyógyász és érsebész javaslata az volt, hogy a terápia mellett válasszak valamilyen rendszeres testmozgást. A hirtelen nagyobb megerőltetsét és küzdő sportokat kerülnöm kell. Sajnos már 3éve próbálkozom olyan mozgásformát találni, ami számomra hatékony és kedvező lehet. Az utóbbi években a nem mozgásnak köszönhetően felszedtem néhány kg-ot. A sportoktatók semmiféle mozgást nem tanácsolnak. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy Ön milyen lehetőségeket ajánl, vagy egyáltalán van-e lehetőség rendszeres testmozgásra érbetegség esetén? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: Vámos Orsolya

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sport, sinus thrombózis témában

        Kedves Kérdező! Az úszás, kerékpározás megfelelő lehet Önnek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 05., 13:15; Megválaszolva: 2011. május 06., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: