• Hirtelen szoritó érzés a fejben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Pár hónapja kezdődött a fejemben egy hirtelen,belenyilaló áramütésszerü érzés,a fülemnél kezdődik,és pár másodpercig tart.Van hogy hetekig nem érzem,de ha ideges vagyok,vagy rágondolok előjön. Voltam fülésznél,és neurologián,mert párszor előfordult hogy hirtelen bedugult a fülem,elkezdett csengeni,zúgni,és fura szédülés szerü érzés jött rám,ez kb 1-2 perc,és elmúlt.Ön szerint mitől lehet?Sem a fülész,sem a neurológus nem talált semmit nálam.A neurológus szerint lehet a nyaki erek vannak elmeszesedve.Ez okozhat ilyesmi tüneteket?Sajnos emiatt már szorongok is,igy arra is gondoltam,nem e a szorongás miatt van? Köszönöm,a válaszát,Tisztelettel:Erika

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szédülés, fülcsengés témában

        Kedves Erika! A nyilalló érzés lehet úgynevezett neuralgia, mely idegi eredetű fájdalmat jelent. A szédülés, füldugulás is lehet a halló illetve egyensúlyozó ideg bántalmából eredő. Mivel ezek az idegek egymás mellett futnak, ezért károsodhatnak együtt. Hallás vizsgálatot, akusztikus kiváltott válasz vizsgálatot véleményem szerint érdemes lenne végezni. Mindezek mellett természetesen szorongás is okozhatja a tüneteket. Beszélje meg ezt neurológusával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 05., 12:43; Megválaszolva: 2011. május 11., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: