• Mire véljem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt. Doktornő/Úr! Van egy jó barátom, akivel ha beszélgetek főleg a fontos dolgoknál mindig megismétli a mondandómat válaszul,(szóról szóra) amit nem tudok mire vélni. Néha tetszik, de van amikor már nem annyira. Csak az a kérdésem, hogy ez normális lehet vagy a kommunikációban van ennek más jelentése is. Köszönöm, Zsu

        Dr. Veress Dóra válasza a szóismétlés témában

        Kedves Kérdező! Az ön szavainak visszamondása lehet csak egy rossz szokás, vagy használhatja arra a barátja, hogy közben gondolkozzon a válaszon. Ezekben az esetekben teljesen ártalmatlan jelenség. Azonban vannak olyan betegségek, melyeknek az ismételgetés (echolalia) az egyik tünete. Ha ilyenre van gyanújuk, akkor az ideggyógyászaton kellene megvizsgáltatni ismerősét.


        Kérdés: 2011. április 29., 20:34; Megválaszolva: 2011. május 02., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: