• Szédülés, hányinger, fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Lassan harmadik hete, hogy minden nap hányinger lép fel nálam. Mindez gyakran, de korántsem mindig jár együtt fejfájással. A fejfájás is kétféle szokott lenni, hol a halántékomon és a homlokomban érzek tompa, hosszan tartó fájdalmat, hol pedig csak a bal oldalon a kisagyamba nyilall bele 2-3 percenként. Emellett gyakran szédülök, de nem a fejmozgással összefüggően. Nem cseng vagy fáj a fülem, és ha a fejem fordítom, nem érzem, hogy erősödne a szédülés. Ugyanakkor minden testhelyzetben szédülök, ha ülök, ha megyek vagy ha fekszem, akkor is. De nem folyamatos, de ha van, akkor hosszabb ideig is eltart. Evés előtt és után is fennáll a szédülés és a hányinger is. Folyadékot eleget fogyasztok. Szemészeten már voltam, nem a szemem miatt van a szédülés. Valószínűleg összefüggnek a tünetek, de külön-külön, egymás nélkül is jelentkeznek. Mi lehet a kiváltó ok?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! Első lépésként javaslom a vérnyomásmérést, a vérkép vizsgálatát vérszegénység kizárása céljából. A magasvérnyomás és a vérszegénység is okozhatja a fenti tüneteket. A hányinger hátterében az esetleges terhesség is kizárandó


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 26., 19:47; Megválaszolva: 2011. április 28., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő! Ma megkaptam az Mr eredményem kérném a segitségét az értelmezéséhez. A cervicalis lordosis fokozott. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremszélek és kisízületek degeneratív eltéréseket mutatnak. A discusok...