• Arczsibbadas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr! Januar-Februar honapban nagyon legyengult az immunrendszerem.Allergias problemaim is adodtak.Azota minden problema megoldodott, viszont fennmaradt az arczsibbadas.Szemem alatt zsibbad, mindket oldalon de inkabb jobb o..Egyes napokon jobban maskor egyaltalan.Neha erzem hogy a szemem is rangatozik, valamint este ha lefekszem a labamban is erzek apro kis rangasokat.Ha szamat pl. ceruzaval utogetem:) jobban erzem a szem alatti bizsergest.Haziorvosom Ca-Mg hianyt allapitott meg.A problema hogy mar regota szedem a gyogyszereket(kb egy honapja) de meg mindig zsibbad.Lehet e ez a valodi ok vagy vlm mas all/allhat a hatterben es ha igen mi?Mennyi ido szukseges mig helyreall a szukseges Ca-Mg szint?Meg megemlitenem hogy hosszas giardia fertozes miatt talan lehetnek felszivodasi problemaim?!Valaszat elore is koszonom, Zs

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Az immunhiányos állapot és a Giardia fertőzés is okozhat felszívódási zavart. Azt gondolom, hogy inkább feszültség okozhatja a problémáját, a kisebb szem körüli rángások TIC-nek felelhetnek meg, míg a lefekvés után elalvás fázisában jelentkező lábrándulások teljesen normális elalvás közeli motoros jelenségnek felelhetnek meg. B-vitamin komplex szedése segíthet a problémán, próbálja meg. Az allergia következtében lehet az orrmelléküreg nyálkahártyája illetve a környezetének nyálkahártyája duzzadtabb, ami a finom kis bőridegeket nyomhatja, ettől lehet a zsibbadás.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. április 19., 18:07; Megválaszolva: 2011. április 23., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: