• Kézzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 40 éves nő vagyok. Kb. fél éve fennálló jobb kéz zsibbadásos panaszaim vannak. Eleinte meghatározhatatlan jellegű volt, az utóbbi 4 hónapban azonban a kisujj és gyűrűsujj környékén jelentkezik kizárólag az éjszakai órákban. Napközben eddig még nem tapasztaltam. Ez mellett 5 hónapja könyök felett kb. 4-5 cm-rel kellemetlen diszkomfort érzésem van, ami kisugárzik a felkar felé is. Ez a panaszom csak napközben jelentkezik, leginkább számítógépezéskor, meg a könyök hátrafelé történő mozgatásakor. Továbbá kb. 1 éve érzek fájdalmat az alkar felső részén könyöktől szintén 4-5 cm-rel, ami elsősorban terheléskor, vagy nehezebb tárgy felemelésekor jelentkezik. A fentieken kívül tapasztalok még időnként előforduló kéz ügyetlenséget is, ami az egész karomra kiterjed.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A leírás alapján nagy valószínűséggel úgynevezett cubitalis alagút szindrómája van, mely azt jelenti, hogy a kéz érző és mozgató működését részben ellátó ideg nyomódik a könyök magasságában, ezáltal a működése romlik. ENG (elektroneurografias) vizsgálattal lehet igazolni vagy kizárni. kezelése fizioterápia, gyógyszeres, illetve súlyosabb esetben műtéti, az ideg felszabadítása a nyomás alól.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. április 17., 10:30; Megválaszolva: 2011. április 20., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: