• Műthető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő! Kérdésem az lenne, hogy a generalizált epilepszia műthető e? Igaz, hogy csak évente egyszer fordul elő roham, de ha mod van rá nem szeretnék egész életembe félelembe élni, hogy melyik reggel jönn rám. mert csak reggel kap el.Mit javasol érdemes megprobálni vagy van esély a gyógyulásra. Meg lehet ebből gyógyulni? Tisztelettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Generalizált epilepsziáknál az agyban nincsen olyan képalkotóval kimutatható elváltozás, melyet ha műtétileg eltávolítanak, akkor a beteg rohammentes lesz. Gyógyszeres kezeléssel viszont teljesen rohammentessé tehető az esetek nagy többségében, ezért érdemes többféle gyógyszerrel próbálkozni, míg a megfelelőt megtalálják. Arra vonatkozóan, hogy ki tud e belőle gyógyulni, ennyi információ alapján nem tudok választ adni, általánosságban annyi mondható, hogy gyógyszeresen a betegek nagy többsége tünetmentessé tehető.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. április 14., 15:45; Megválaszolva: 2011. április 18., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: