• Izomprobléma - neurológus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kislányom koraszülöttként, májproblémákkal született, jelenleg 2 éves. A májproblémák miatt rendszeres járunk vérvételre, az eredményeken feltűnt a SE Kreatinin fokozatos csökkenése. Születésekor 44, tavaly januárban 32, aztán egy hónap múlva 30, majd 27, most 19 umol/L. (A leleten a referenciatartomány 40-88umol/L.) A májproblémája egyébként csaknem teljesen rendbejött. Ezen kívül feltűnt, hogy furcsán fut és nagyon nehezen jár lépcsőn, nem bírja felnyomni magát. Aggódom, nincs-e valami izombetegsége? Tisztelettel:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izombetegség témában

        Kedves Kérdező! A se kreatinin a vesefunkció monitorizálására szolgál. Az izombetegségekhez nincs köze. A járászavar az Ő esetében inkább centralis valószínű agyi eredetű lehet, esetleg a májbetegség miatt kisidegbántalom jele. Természetese az izombetegség sem zárható ki a leírás alapján. Azt javaslom Önnek, keressenek fel egy gyermekneurológiai szakrendelést, ahol a kislány vizsgálata után pontosabbat tudnak Önnek mondani, előírják a szükséges vizsgálatokat, és ha kell kezelést. Háziorvosuktól kérjenek beutalót, mert a rendelés beutaló köteles.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. április 13., 15:19; Megválaszolva: 2011. április 18., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő! Ma megkaptam az Mr eredményem kérném a segitségét az értelmezéséhez. A cervicalis lordosis fokozott. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremszélek és kisízületek degeneratív eltéréseket mutatnak. A discusok...