• Sclerosis Multiplex?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        03.21-én vizsgált a neurológus: "Anamnézis: jan.végén orrsövény műtét után felsőlégúti hurut,láz, azóta szédül, fülzúgás nincs, Mkét lábában tűszúrásszerű zsibbadást érez, nagyon gyenge. Nyelészavar, beszédzavar nincs. Státusz: Tudata tiszta. Tarkó szabad. Memória ép.Látás,hallás jó. Nystagmus,pupilla diff.nincs. Pupillák fényre alk-ra jól reagálnak. Agyidegkör, reflexkör,érzőkör,koordinatio ép. Paresis, izomatrophia nincs.Izomtónus rendben. Carotisok és nyaki nagyerek fölött zörej nem hallható." MRI vizsgálatra nem küldött. Vérkép készült, ami jó, kardiológus, szemész vizsgált, ezek is negatívak. Mivel tüneteim megvannak (szédülés, zsibbadás, gyengeség, hamar kifáradás, picit a látás élességem romlott) szóval az interneten beírtam és az SM betegség jött ki. Most nagyon megijedtem. Kérdésem a fenti vizsgálatoknál észre kellett-e volna venni az SM tüneteit a neurológusnak, és nyugodjak meg és ne képzelődjek? Mert ha nem vagyok SM-es, akkor idegi pszichés alapon vannak a testi tüneteim (sok trauma ért mostanában). Köszönöm a véleményét

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! A betegsége lefolyása nem típusos az SM-re ezért nem gondolt rá a neurológus. A vizsgálata során sem volt olyan eltérés, mely az SM-re utalt volna.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. március 31., 15:52; Megválaszolva: 2011. április 04., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: