• Cerebellaris atrophia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Érdeklődni szeretnék a kisagyi zsugorral kapcsolatban. Voltam CT/koponya MR vizsgálaton és kimutatták azt, hogy a kisagyam mérete egy csecsemő kisagyának a méretével megyegyező (kb.). A neurológián azt mondták, hogy a Nootropil 1200 mg-os gyógyszert kell szednem. Közben nekem a betegségem mellett depresszió elleni gyógyszert is szednem kell (depressziós lettem). Sok idő és kísérletezés elteltével rájöttem, hogy az egyik gyógyszer szedését abba kell hagynom, mivel nagyon szörnyű fejfájást okozott, mégpedig a Nootropil. Kérdésem a következő: létezik-e e gyógyszert helyettesítő valamely kezelés? (infúziós, vagy bármilyen más kezelés) Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a kisagyzsugor témában

        Kedves Kérdező! A kisagyi atrophia nem feltétlenül betegség jele, lehet fejlődési variáció része is, a lényeg a működése. Ha nincs olyan tünete, mely a kisagy működési zavarára utal, akkor nem kell vele foglalkozni. A Nootropilt nyugodtan elhagyhatja, pótolni sem kell más gyógyszerrel.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. március 27., 19:26; Megválaszolva: 2011. március 29., 20:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: