• Corpus spineale cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire kell félni a corpus spineale cystától.Az igazság az, hogy egy véletlen folytán derült ki 2010 márciusában, hogy van egy ilyen cystám.Semmi panaszt nem okoz.Voltam fél év elteltével egy kontroll MR-en , ami nem mutatott változást, tehát nem nőt, ugyanakkora maradt, mint volt, amikor megtudtam, hogy van.A legnagyobb gondom, vagyis kérdésem az, hogy terhes vagyok, s szeretném a picit.Befolyásolja-e valahogy a szülés közbeni erőlködés azt a cystát,tehát arra gondolok, hogy lehet-e bajom az esetleges erőlködéstől.Hozzáteszem, már szültem 2 gyereket, s hálisten nagyon gyorsan meglettek, nem kellett sokat erőlködnöm.S hát, lehet, hogy már akkor is ott volt ez a cysta, csak nem tudtam.Kérem adjon választ kérdésemre.Előre is köszönöm.Tisztelettel:Farkas Adrienn!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a ciszta, szülés témában

        Kedves Adrienn! A corpus pineale cysta leggyakrabban fejlődési variációnak felel meg. Ha már volt kontroll MR felvétele, ami változást nem mutatott, akkor ezt a kontroll kb. 2 év múlva meg kell ismételni és semmi egyéb teendő nincs vele. A terhességet és a szülést nem befolyásolja.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. március 25., 11:34; Megválaszolva: 2011. március 29., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: