• EEG lelet+látás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az EEG lelet a következőket tartalmazza: 12 Hz frekcenciájú, 35-45uV amp., kissé irreguláris, spontán éber tevékenység a hátsó területek felett. A mellső területek felett norm. tevékenység. Paroxysmalis jel nincs. Suemnyitásra desynchronizál. HV,FS változást okoz. Vélemény: Enyhe hátsó területi functionalis corticalis deficit. Ez mit jelent tulajndonképpen? (nekem annyit mondtak ,hogy negatív a lelet) Másik kérdésem pedig azzal kapcsolatos, hogy sokszor "káprázik a szemem". Meg ilyen "csillogásokat" látok, vagy ha ez nincs akkor sötét úszó foltokat látok. Meg idönként fény felvillanásra is felfigyeltem, hol az egyik, hol a másik szem esetén. De főleg fehér alapon veszem észre ezeket. Voltam már szemorvosnál, bitamint írt fel... Ez mitől lehet? EEG mellett MR+MR AG készült , eltérés nélküli az erdmény. Üdvözlettel, Gábor

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a EEG lelet, szemkáprázás témában

        Kedves Gábor! Ez normálisan, bárkinél előfordulhat a szem egyik fényviszonyból a másikba való átállása során, de lehet oka alacsonyabb vagy magasabb vérnyomás, vércukorszint. Az EEG valóban normális tevékenységet mutat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. március 24., 22:04; Megválaszolva: 2011. március 27., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: